Het wereldwijde web (www), ook wel met de Engelse term "world wide web" aangeduid, maar meestal kortweg het web, houdt in:
Op 13 november 1990 verstuurde Tim Brenners Lee het eerste 'hypertext'-document over het web. Het world wide web, niet te verwarren met internet, is dat deel dat met een browser bekeken kan worden en waarmee je van het ene document naar een andere kan linken. De pagina's waren destijds te bekijken met de tekstgebaseerde browser Lynx.
Tim Brenners Lee een groot idee in gedachten samen met de belg Robert Cailliau: een "gemeenschappelijke informatieruimte waarop we communiceren door het delen van informatie."
Beide mannen werkten voor het Cern( Natuurkunige onderzoeks faculteit en schreven onafhankelijke voorstellen voor een hypertext systeemom onderzoekers te helpen communiceren.
Berners-Lee en Cailliau krachten gebundelden de krachten en schreven een gezamelijkvoorstel voorhet WordWideWeb.
Tim Berners-Lee werd in januari 2004 geridderd door de Britse koningin Elizabeth vanwege zijn uitvinding. Inmiddels bestaat het web uit miljarden pagina's en heeft het enorme invloed gehad op de manier waarop we nieuws consumeren, muziek kopen en vakanties boeken.